Laman Utama

Mengapa kami namakan mereka sebagai KREW (bukannya Agen)?

User Rating:  / 0
PoorBest 
 
Farween Banu adalah ikon kami. Beliau adalah KREW kami. Mengapa kami kategorikan Farween sebagai KREW? Sebabnya Farween memainkan pelbagai peranan secara serentak. Bukan sahaja beliau bertindak sebaga Slinger (Freelance - Wartawan Bebas) tetapi beliau juga adalah Usahawan Media Sysalq Radio. Sebagai Slinger beliau menerima elaun khas berdasarkan laporan jalanan dan Siri Siaran Rancangan yang diterbitkan. Jumlah elaun bergantung kepada jumlah siri yang diterbitkan per bulan. Namun apa yang lebih menarik lagi ialah beliau mempunyai potensi untuk menambah pendapatan melalui Program Usahawan Media Sysalq Radio. Apakah maknanya Usahawan Media Sysalq Radio?
 
Usahawan Media Sysalq Radio merupakan “entreprenuer” yang berinisiatif tinggi yang diberi LESEN untuk mempromosi kemudahan sistem pengiklanan Sysalq Radio. Di sini mereka bertindak sebagai wakil Sysalq Radio yang menawarkan “airtime (masa keudara)” bagi iklan-iklan pelanggan yang mahukan iklan mereka muncul dalam siaran Sysalq Radio yang dipancarkan ke seluruh dunia. Dengan hanya RM50 maka iklan masa keudara (seminit hingga dua minit - airtime) akan keudara setiap hari selama 2 bulan. Jika didapati sistem berkenaan berkesan kepada pelanggan mereka maka pelanggan boleh terus melanggan “airtime” secara bulanan dengan kos hanya RM50. Begitulah seterusnya. Apakah yang diperolehi oleh Usahawan Media sebagai pulangan untuk mereka? Mereka menerima komisyen jualan “airtime” sebanyak dari 25% hingga 50% dari jumlah pendapatan yang diterima oleh SYSALQ RADIO yang dipromosi oleh para usahawan ini. Bayangkan jika terdapat 10 pelanggan yang melanggan iklan pada setiap bulan? Kami tidak hanya menawarkan masa keudara sepanjang 1-2 minit sahaja. Bagaimana jika para pelanggan mahukan “airtime” yang lebih panjang? Cuba kira berapa pulangannya kepada Para Usahawan Media? Berbaloikan?
 
Sebab itulah gelaran KREW lebih menepati. Oleh itu kami berbesar hati menjemput anda menjadi KREW kami agar kita bersama menjadikan SYSALQ RADIO sebagai wadah pemikiran rakyat marhain serta memberi peluang pendapatan kepada golongan belia khususnya.
 
Jika berminat untuk menjadi KREW kami seperti Farween..sila Whatsup Kami di 0197142633